Κρίταμον

Ένα ιδιαίτερο κατάστημα, που βρίσκεται στο παλιό ενετικό λιμάνι, σε ένα μικρό αλλά ένα από τα πιο πολυσύχναστα δρομάκια, στην οδό «Κονδυλάκη», το οποίο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ένας τέλειος τρόπος για να ψωνίσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
Σας προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ελαιολάδου και κεραμικών ειδών. Μαζί με αυτά, σας προτείνουμε το βραβευμένο τοπικό βιολογικό λάδι και μέλι και σίγουρα τα επιλεγμένα τοπικά μας κρασιά.

Κρασι, Λάδι Ελιάς και Μέλι

Βρείτε κόκκινα, λευκά και επιδόρπια κρασιά από επιλεγμένες ποικιλίες της Κρήτης – Μοσχάτο Σπίνας, Μαντηλάρι, Κοτσιφάλι, Βιδιανό, Βηλάνα, Θραψαθήρι, από τα οινοποιία των Καραβιτάκη, Μανουσάκη, Λυραράκη, Διαμαντάκη, Δασκαλάκη και άλλων αξιόλογων Κρητικών παραγωγών.

Επίσης, διαθέτουμε κρασιά από την Σαντορίνη.

Στο Κρίταμον Store θα βρείτε ελαιόλαδα με χρυσά βραβεία παραγωγής από τις περιοχές Χανίων και Σητείας με ιδιαίτερη θέση να κατέχει το «φαρμακευτικό» Pamako, λάδι συσκευασίας 250ml και 500ml. Ο χαρακτηρισμός του ως «φαρμακευτικό» προκύπτει από τον ιδιαίτερο τρόπο καλλιέργειας της ελιάς και της παραγωγής του ελαιόλαδου με φυσικούς τρόπους, διατηρώντας όλα τα χρήσιμα στοιχεία και ιδιαίτερα το υψηλότερο ποσοστό σε πολυφαινόλες στην Ελλάδα.

Αγνό θυμαρίσιο βιολογικό μέλι από τα βουνά της Κρήτης της Μονής Τοπλού της Σητείας θα βρείτε επίσης στο Κρίταμον, καθώς και αγνό μέλι με κηρύθρα και γύρη αλλά και μέλι πορτοκαλιάς, μέλι με ταχίνι.

Κεραμικές Δημιουργίες

Στο Kritamon θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες σχέδια σε κεραμικά και αγάλματα. Οι δημιουργίες εμπνέονται από την Ελληνική Λαϊκή Τέχνη. Κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου με το χέρι, με τεχνικές που αναβιώνουν την Ελληνική Λαϊκή Κεραμική.

Δημιουργίες Από Ξύλο Ελιάς

Από τις πρώτες ημέρες της ανθρώπινης κοινωνίας – οι άνθρωποι αγαπούσαν την τέχνη, και ιδιαίτερα την γλυπτική. Η γλυπτική σε ξύλο ελιάς ξεκίνησε στην Κρήτη πολλά χρόνια πριν και συνεχίζει μέχρι σήμερα από καλλιτέχνες. Όλα είναι χειροποίητα! Έχουμε κομμάτια όπως: κύπελλα, πιρούνια και κουτάλια, βραχιόλια, περιδέραια, δαχτυλίδια, φωτο-κορνίζες, όλα τα είδη αγαλμάτων και πολλά άλλα!

Ρουχισμός / Σανδάλια

Επιλέξτε από ένα ευρύ φάσμα από σανδάλια, ρούχα, ρολόγια, ξύλινα πλεκτά και άλλα αξεσουάρ, τα προϊόντα που σας ταιριάζουν περισσότερο!

Βιολογικά Προϊόντα

Σας καλωσορίζουμε στο Βιολογικό Τμήμα Ομορφιάς (Σαπούνια, Κρεμοσάπουνα, Κρέμες). Η μεγάλη ποικιλία πιστοποιημένων και δοκιμασμένων βιολογικών προϊόντων μας θα σας εντυπωσιάσει. Τα σαπούνια μας είναι κατασκευασμένα με εξαιρετικό Virgin Cretan, βιολογικό ελαιόλαδο, καθαρό νερό, βιολογικά βότανα και αιθέρια έλαια, ακολουθώντας την ψυχρή διαδικασία σαπωνοποίησης για να διατηρήσουν τα πολύτιμα συστατικά τους.

Ελληνικα